Izjemen dirkaški vikend s podiranjem rekordov na GHD Lučine – sporočilo za javnost

Trening vožnje na GHD Lučine poskrbele za nov rekord – sporočilo za javnost
12. 8. 2017
Vsem sponzorjem in obiskovalcem: ISKRENA HVALA!
18. 8. 2017

Konec tedna je v Lučinah potekala že 16. Gorsko-hitrostna dirka, tudi tokrat v organizaciji AMD Zvezda. Novega generalnega rekorda proge, ki ga od lanskega leta drži Čeh Janik Vaclav, vozniki žal niso postavili, a adrenalina in bencinskih hlapov željni gledalci zato niso nič manj prišli na svoj račun.

86 dirkačev iz sedmih evropskih držav je v soboto opravilo z uradnim kvalifikacijskim treningom, najhitrejši je bil v vseh treh vožnjah Italijan Federico Liber z Glorio C8P-EVO, ki je pokal Lučin dvignil že v letih 2013 in 2015. Tudi na nedeljski tekmi je izkoristil ugoden položaj in pometel s konkurenco, do novega rekorda sta mu zmanjkali zgolj dve stotinki sekunde. Italijanski zvezdnik je na progi dosegel povprečno hitrost več kot 118 km/h. Drugi v skupni razvrstitvi je bil Italijan Alessandro Tinaburri, na tretje mesto pa se je uvrstil Madžar, ki vozi za hrvaški moto klub Laszlo Szasz. Najboljši Slovenec je bil Vladimir Stankovič na sedmem mestu.

Pričakovano trd boj se je bíl tudi za najvišja mesta državnega prvenstva, najbolj zaželeno lovoriko je domov odnesel Aleš Prek s Hondo Civic. Izjemen dosežek je uspel Luki Likoviču v BMW-ju, ki tako visoko, na drugem mestu, še ni stal. Na tretjo stopničko v državnem prvenstvu je stopil Milan Bubnič z Lancio.

Da je šlo za pravi vikend podiranja rekordov, je dokazal Avstrijec Karl Schagerl, ki je kar štirikrat popravil rekord med turing avtomobili, prvič na uradnem kvalifikacijskem treningu in trikrat na glavni, nedeljski preizkušnji.

Na startni listi tokratne gorsko-hitrostne preizkušnje, ki poteka od Todraža do Lučin, je bilo prijavljenih tudi pet ženskih voznic, kar je dalo dirki še posebno zanimiv pečat. »Izjemno rada tekmujem tu v Lučinah, organizacija dirke je odlična, gledalci ob progi pa tudi glasno navijajo za vsakega dirkača in nam tako ponudijo še dodatno motivacijo,« je po koncu prvega kroga uradne dirke povedala Sanja Smrdelj, ki vozi Zastavo Yuga.

Izjemen obisk s strani gledalcev ter odlično sprejeta novost, petkova slavnostna povorka vozil, na kateri so se lahko navdušenci nad tem moto športom tudi družili z dirkači, dajejo organizatorjem dirke nova krila, da bo tudi Gorsko-hitrostna dirka Lučine 2018 ponudila izjemno dirkaško doživetje.

Povezava do uradnih končnih rezultatov.

Rajde v živo… drugič ⚡🚀

Objavil/a GHD Lučine dne 13. avgust 2017