O DIRKI

Proga

Konfiguracija 3900 m dolge proge je razgibana. Takoj po startu sledi hitri, položnejši del, s šikano v vasi Brebovnica, sledi pet hardov, nato spet hitrejši in tehnično zahtevnejši del proge. Asfaltna podlaga je novejša, širine 6 m, z dobrim oprijemom. Skoraj po celi progi je po desni strani zaščitna ograja, za dirko pa bo na vseh nevarnih delih nameščena dodatna dvojna zaščitna ograja, kot je predpisano v FIA pravilniku, dodatek H.

Tehnični podatki

Dolžina: 3950 m
Start: Todraž (420 m n.v.)
Cilj: Lučine (620 m n.v.)
Povprečno vzpenjanje: 5,0 %
 

Organizator dirke

Tudi v letu 2018 je organizator dirke društvo z dolgoletno tradicijo, Avto moto društvo ZVEZDA, iz Ljubljane. AMD Zvezda je nastala iz avto moto društva ŠOLT, ki ga je davnega leta 1971 ustanovila Akademska avto šola študentske organizacije ljudske tehnike (AAŠ ŠOLT). Več na http://www.amdzvezda.si/

Organizacijski odbor:
Častni predsednik organizacijskega obora je župan občine Gorenja vas- Poljane g. Milan Čadež.
Predsednik organizacijskega odbora je g. Primož Tavčar.
Namestnik predsednika organizacijskega odbora: g. Klemen Trček.

Člani organizacijskega odbora so:
ga. Kaja Zavodnik, g. Miran Prelog, g. Klemen Trček, g. Jure Milač, ga. Karmen Prelog, g. Matjaž Rejc, g. Aleš Kunc, ga. Katja Ješe.

Funkcionarji:
Direktor dirke: g. Jure Milač.
Pomočniki direktorja dirke: g. Miran Prelog, g. Aleš Kunc, g. Branko Jereb.
Prva dirka pod znamko GHD Lučine je bila organizirana 2005 na pobudo MOTO KLUBA Buhc in njihovega predsednika Viktorja Oblaka. Že pred tem so izpeljali nekaj dirk v Polhovem Gradcu.

Gorsko hitrostna preizkušnja v Lučinah se odvija na 4-kilometrskem odseku od Todraža do Lučin na državni cesti Gorenja vas-Lučine. V vseh teh letih je dirko zaznamovalo veliko odličnih evropskih dirkačev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, Madžarske, Slovaške, Češke, Hrvaške, Luksemburga, Romunije, Črne gore, Makedonije ... Povprečno jih na dirki nastopi okrog 100.

Tudi letos se v vlogi organizatorja dirke GHD Lučine samostojno predstavlja AMD Zvezda iz Ljubljane, društvo z dolgoletno tradicijo.