Smetana dirkačev že 16. zbrana za GHD Lučine – sporočilo za javnost

Petkova povorka skozi Gorenjo vas
4. 8. 2017
Končna lista nastopajočih na letošnji dirki
8. 8. 2017

V prostorih občine Gorenja vas – Poljane je danes potekala tiskovna konferenca, na kateri so podrobno predstavili potek letošnje Gorsko-hitrostne dirke Lučine 2017.

Kot je na začetku povedal župan Milan Čadež, je dirka za samo občino izjemnega pomena, predvsem s turističnega vidika. V okolico se namreč že v dnevih pred samo preizkušnjo zlije precejšnje število ne le dirkačev, pač pa tudi obiskovalcev, ki glas o dobri organizaciji hitrostne preizkušnje in lepotah okolice ponesejo po ostalih krajih ne le Slovenije, pač pa tudi širše.

Da organizacija niti slučajno ni majhen zalogaj, je potrdil Klemen Trček, predsednik AMD Zvezda, ki je tudi v letu 2017, že šestič zapored, organizator GHD Lučine. V pripravo dirke je vključenih ogromno prostovoljcev, brez katerih dogodka ne bi bilo mogoče izpeljati.

GHD Lučine se odvija na 4-kilometrskem odseku od Todraža do Lučin, in sicer na državni cesti Gorenja vas-Lučine. V vseh teh letih je dirko zaznamovalo veliko število odličnih evropskih dirkačev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, Madžarske, Slovaške in drugih držav. Letos je na dogodek prijavljenih 86 dirkačev, med njimi so tudi tri ženske voznice, kar bo dirki zagotovo dodalo poseben pečat.

Po progi se bosta zapeljala tudi dva atraktivna dirkalnika, legendarni Audi S1 in WRC različica Hyundaia i20, je povedal direktor dirke Željko Novosel in na kratko orisal urnik preizkušnje. V petek bo poleg slavnostne povorke, ki je letošnja novost in bo gledalcem ponudila možnost druženja z dirkači, potekalo formiranje boksov, verifikacija in tehnični pregledi ter varnostni pregled proge. Glavnino dogajanja bosta prinesli sobota, ko se bodo zvrstili uradni treningi, ter nedelja, ko bo na vrsti sama dirka. Rekord proge je lani podrl Čeh Janik Vaclav, a sta voznika Peter Marc in Aleš Prek potrdila, da se bodo letos na vsak način potrudili čas na progi še izboljšati. »Proga je s stališča voznika izjemno zanimiva, razgibana, zato se zelo veselim prihajajočega vikenda,« je svoje vtise iz prve roke strnil Prek, ki je trenutno v odlični dirkaški formi.

Tudi letos bosta za gledalce na dan dirke ves dan vozila dva avtobusa, vstopnice so že v prodaji, vstop za invalide in otroke do 15. leta starosti pa je tako v soboto kot tudi v nedeljo prost. Ker se organizatorji trudijo GHD Lučine karseda približati ljudem, so adrenalinsko preizkušnjo zopet združili z dobrodelno noto. Ljubitelji hitrosti in vonja po bencinu se namreč lahko preizkusite v vlogi sopotnika na t.i. taxi vožnjah. Kot sopotnik boste namreč lahko sedli v predvozilo z nekaterimi najboljšimi vozniki in vozili. Zbrana sredstva bodo šla v sklad osnovne šole Gorenja vas.

Se vidimo ta petek, soboto in nedeljo, ko bo dišalo po bencinskih hlapih in zažganih gumah.

Tiskovna konferenca GHD Lučine v živo

Objavil/a GHD Lučine dne 7. avgust 2017