Trening vožnje na GHD Lučine poskrbele za nov rekord – sporočilo za javnost

Rezultati v živo
12. 8. 2017
Izjemen dirkaški vikend s podiranjem rekordov na GHD Lučine – sporočilo za javnost
13. 8. 2017

Uradni trening na 16. Gorsko-hitrostni dirki Lučine je zaključen. In ne le to – padel je tudi nov rekord med turnimi avtomobili, ki ga je vse od leta 2015 držal Švicar Ronnie Bratchl z Mitsubishi Lancerjem EVO VIII. Letos ga je na veliko veselje obiskovalcev, ki so dirkače navdušeno spremljali ob progi, podrl Avstrijec Karl Schagerl v VW Golfu TFSI-R. Merilec časa se je ustavil na 2:13:03.

Skupno je sicer najhitreje skozi cilj pripeljal Italijan Federico Liber z Glorio C8P-EVO, ki je s povprečno hitrostjo 115 km/h s progo opravil v času 2:04:359. V vseh treh vožnjah je eden izmed favoritov letošnje dirke postavil najhitrejši čas. Takoj po koncu uradnih kvalifikacijskih treningov je Federico Liber povedal, da so Lučine očitno njegov srečni kraj. Dvakratni zmagovalec te gorsko-hitrostne preizkušnje si je namreč privozil odlično izhodišče za jutrišnjo preizkušnjo, tu izredno rad vozi, je dejal, saj je tudi proga izjemno dobro pripravljena ter kot nalašč za njegovo formulo.

Zahtevna proga GHD Lučine je žal zahtevala kar nekaj odstopov. Med tistimi, ki so morali avtomobil obrniti še pred ciljem, so tudi Slavko Komel, Albin Jeriha, ki je v ograjo treščil že po nekaj ovinkih, Grzegorz Duda, Matej Novak ter Denis Savič. Skupno je sicer odstopilo 13 dirkačev. Verjamemo, da bodo noč preživeli delavno in se potrudili, da dirkalnike pripravijo za jutrišnjo tekmo.

Na izjemno dober odziv so naletele t.i. taxi vožnje, letošnja novost, s katero so organizatorji 16. GHD Lučine združili moto šport z dobrodelnostjo. Nekaj predvoznikov, med drugimi Rok Turk, je namreč po progi zapeljalo »navadne smrtnike«, ki so za nekaj minut začutili ves čar adrenalinskega športa. »Da je organizatorju uspelo združiti lepoto športa s tem, da pomagamo otrokom, je resnično pohvalno. Sam sem po ovinkih hitrostne preizkušnje prepeljal tri sovoznike in prav vsi so bili v cilju navdušeni nad doživetjem,« je povedal Turk.

Dirka, ki jo tudi letos organizira AMD Zvezda, bo seveda najbolj atraktivne vožnje prinesla jutri, ko se bo ob 10. uri začel prvi tek, ob 13. uri mu bo sledil drugi, dve uri kasneje še tretji. Okrog 18. ure bo organizator najboljšim dirkačem podelil pokale.

⚡Zadnji tekmovalci zadnjega današnjega treninga 🚀🏎️

Objavil/a GHD Lučine dne 12. avgust 2017