Znova rekorden vikend v Lučinah!

Uradni dokumenti GHD Lučine 2017
20. 6. 2017

Tako napete in razburljive tekme v Lučinah še ni bilo! V hudem boju z edinim resnejšim tekmecem Italijanom Federicom Liberjem jo je dobil Čeh Vaclav Janik, ki je za nameček kar trikrat dosegel rekord proge. Če se je lani zdelo, da smo v svojih napovedih, da se bližamo najboljšim časom voznikov, ki se bodo približevali zgolj dvema minutama, skoraj preveč optimistični, smo se danes tej magični meji od Todraža do Lučin nevarno približali!

Pričakovanja po sobotnih treningih se niso samo uresničila, ampak so bila s tokratno dirko v Lučinah celo presežena: kar dva rekorda proge smo videli že v prvi vožnji – prvega je postavil Čeh Vaclav Janik in rezultat tekmeca Italijana Federica Liberja od lani (2:03.98) še izboljšal, za več kot sekundo, na koncu se je ura na semaforju ustavila pri 2:02.70. A rekord je zdržal zelo kratek čas, slavje je že čez nekaj minut pokvaril dosedanji rekorder Federico Liber, ki se mu je ura ustavila pri 2:01.90!

Tekme še zdaleč ni bilo konec: Čeh Vaclav Janik je v drugi vožnji znova presegel svoj najhitrejši čas na progi od Todraža do Lučin, in, najpomembneje, tudi REKORD Italijana Liberja iz prve vožnje, in to zgolj za 7 stotink … Čas je popravil na 2:01.83. Tako je vrgel rokavico tekmecu Liberju, ki je startal za njim. S časom 2:02.36 Italijan ni uspel podreti novega rekorda, a za nekaj stotink je v skupnem seštevku voženj še uspel zadržati prednost pred Janikom pred tretjo vožnjo, ki pa je odločila zmagovalca. Janik je še enkrat odpeljal odlično in dosegel novi uradni rekord lučinske proge: 2:01.30. Liber se je moral zadovoljiti s skupno drugim mestom, četudi je tretjo vožnjo odpeljal odlično. Na tretjem je slavje Čehov dopolnil mladi Petr Trnka, tudi zmagovalec med prototipi do 2000 cm³.