19. izvedba GHD Lučine se lahko prične – sporočilo za javnost

PCT pogoji na GHD Lučine 2021
3. 8. 2021
Zmaga na 19. izvedbi GHD Lučine v roke Vladimirju Stankoviču – sporočilo za javnost
8. 8. 2021

Gorsko-hitrostna dirka Lučine se letos nadaljuje po enoletnem premoru. V prihajajočem vikendu se bo tako odvila 19. ponovitev dirke, ki se odvija na delu ceste med Gorenjo vasjo in Lučinami.

Vonj po bencinskih hlapih bo znova zavzel čudovite kraje pod Blegošem, lista prijav pa je kljub omejitvam obogatena tudi s tujimi predstaviki. Zagotovo pa drži, da bo Gorenja vas z okolico ta vikend središče dirkaškega sveta.

Dirkačem in stalnim obiskovalcem je odsek ceste med Gorenjo vasjo in Lučinami dobro poznan, saj gre za skupek atraktivnih ovinkov, daljših ravnin in zanimivih hitrih kombinacij, ki so garancija za atraktivne in hitre vožnje.

Čeprav je tudi letošnja zasedba tekmovalcev mednarodna, gre tokrat v večini za domače tekmovalce, ki se bodo borili za zmago v skupinah in v skupni razvrstitvi.

Tako trening vožnje kot tekmovalne vožnje se bodo letos odvile v nedeljo, 8. avgusta, od 9. ure dalje. Poudariti je potrebno, da bo pred, med in po dirki, na voljo tudi avtobus, ki bo obiskovalce vozil po progi in jim tako omogočal spremljanje dirke na različnih lokacijah.

Organitaroji se nadejajo dobrega nedeljskega obiska, hkrati pa opozarjajo, da je za vstop na prireditev, po trenutno veljavnih odlokih, potrebno izpolnjevati PCT pogoje. Vsem obiskovalcem bo omogočeno opravljanje hitrega testa na virus SARS-CoV-2, pred samim vhodom na prireditev.

Za dodatno popestritev so organizatorji poskrbeli tudi za zanimive predvoznike in TAXI vožnje, med katerimi bo tudi državni prvak v reliju, Rok Turk s Hyundaiem i20 R5.

Se vidimo v nedeljo, na 19. izvedbi GHD Lučine, ko bo Poljanska dolina zopet središče dirkaškega sveta.