Zmaga na 19. izvedbi GHD Lučine v roke Vladimirju Stankoviču – sporočilo za javnost

19. izvedba GHD Lučine se lahko prične – sporočilo za javnost
4. 8. 2021

Vladimir Stankovič, zmagovalec GHD Lučine 2021. Foto: Tine Venko

Poljanska dolina je bila po letu prekinitve zopet dirkaško središče Slovenije. 19. izvedba dirke je bila obarvana v slovenkse barve, saj sta si prvo mesto razdelila Vladimir Stankovič in Milan Bubnič.

Vladimir Stankovič je slavil v generalni razvrstitvi s svojim dirkanikom Lola B 09, z najhitrejšim časom 2:09:269, Milan Bubnič, s svojo lengendarno Lancio Delta HF Integrale, z najhitrejšim časom 2:19:756, pa med turnimi avtomobili.

Kljub omejitvam in izzivom, ki jih je organizatorjem povzorila trenutna svetovna situacija, je bila dirka organizirana in izvedena na visokem nivoju, kar so potrdili tudi mnogi obiskovalci prireditve. Ker je bilo dirkaško dogajanje združeno v en dan, so obiskovalci imeli možnost videti kar štiri vožnje, dva trening in dva tekmovalna teka.

Čeprav je bila na letošnji izvedbi dirke prevladujoča slovenska udeležba, so bili prisotne tudi ekipe iz Avstrije, Hrvaške in Slovaške, ki pa v sam vrh niso posegle. Najvišje med tujci se je povzpel Diethard Sternad (Avstrija) z Alfo Romeo 156 STW.

Tudi letos so bile dobro sprejete dobrodelne taksi vožnje, na katerih nekateri od najboljših voznikov adrenalina in hitrosti željne popeljejo od Todraža do Lučin. Med taksi vozniki je bilo letos mogoče najti tudi aktualnega državnega prvaka v reliju, Roka Turka z atraktivnim Hyunaiem i20 R5.

Primož Tavčar, predsednik organizacisjkega odbora dirke pri tem dodaja: »Čeprav letošnja dirka, zaradi trenutne situacije, ni bila organizirana v sklopu FIA, smo veseli, da je bilo število prijavljenih voznikov vseeno visoko, dodatno pa gre poudariti tudi veliko število predvoznikov in taxi voznikov, ki so poskrbeli za dodatno popestritev dirke. Iz tega lahko sklepamo, da enoletna prekinitev ni pustila velikih posledic, si pa v naslednjih letih zopet nadejamo visoko mednarodno udeležbo.«

Če je bil zmagovalec v generalni razvrstitvi pričakovan, pa so bili boji po posameznih kategorijah zelo pestri in so zmagovalce ločile desetinke. Veseli tudi dejstvo, da je dirka potekala tekoče in da ni bilo večjih prekinitev zaradi nesreč in tehničnih okvar.

Se vidimo naslednje leto, na jubilejni, 20. izvedbi GHD Lučine, ko bo Poljanska dolina zopet središče dirkaškega sveta.

Končni rezultati